De linkbuilding zelf doen of uitbesteden?

Veel bedrijven vinden het merendeel van hun klanten tegenwoordig via het internet. Klanten kunnen namelijk gemakkelijk online zoeken naar het bedrijf dat zij nodig hebben. Helaas weet de concurrentie dit ook. Om ervoor te zorgen dat jouw onderneming niet verdwijnt in de massa, is het dus meer nodig dan een alleen een eigen webpagina. Zo kun je bijvoorbeeld linkbuilding inzetten, om ervoor te zorgen dat potentiële klanten jouw website snel weten te vinden. Maar wat is linkbuilding nou precies? Kun je dit zelf doen, of is het beter om dit uit te besteden aan een professioneel bedrijf? In dit artikel lees je er alles over! Twijfel je na het lezen van dit artikel nog? Kijk dan eens op DoubleSmart.nl/linkbuilding-uitbesteden.

Wat is linkbuilding

Bij linkbuilding is het belangrijk dat zoveel mogelijk andere websites doorlinken naar jouw website. Dit betekent dat andere websites een link moeten plaatsen, in bijvoorbeeld een blogpost of online artikel, die doorverwijst naar jouw website. Online zoekmachines houden namelijk bij hoeveel webpagina’s linken naar jouw website. Dit betekent dat de online zoekmachine jouw bedrijf hoger zal plaatsen in hun aanbevelingen, wanneer er veel links naar jouw website leiden. Helaas klinkt dit veel gemakkelijker dan het is. Online zoekmachines zijn namelijk niet zo dom als ze misschien lijken. Advertenties én valse teksten kunnen ze er bijvoorbeeld heel goed tussenuit pikken. Het is daarom zeer belangrijk om de linkbuilding teksten zo professioneel en waardevol mogelijk te maken.

De linkbuilding zelf doen

Linkbuilding zelf doen is dus niet zo gemakkelijk als het lijkt. Ten eerste is het belangrijk dat je professionele artikelen kunt schrijven, waarin de link naar jouw website op een organische manier is verwerkt. Een online artikel dat gaat over taarten, met daarin een link naar een bouwbedrijf, is bijvoorbeeld niet geschikt. Ben je bekend met ICT of vind je het leuk om je bezig te houden met de online marketing? Dan kun je ervoor kiezen om de linkbuilding zelf te doen. Dit bespaart je geld en geeft je de controle over de websites waarop jouw link te vinden is. Het grootste nadeel? Het opzetten en bijhouden van een goede linkbuilding strategie kost je enorm veel tijd en energie.

De linkbuilding uitbesteden

Zoals je misschien al hebt gemerkt, is het opzetten van een linkbuilding strategie behoorlijk tijdrovend en nogal complex. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om de linkbuilding uit te besteden aan een professioneel bedrijf. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je verzekerd bent van goede linkbuilding. Denk bijvoorbeeld aan professioneel geschreven artikelen die jouw website op een organische manier aanprijzen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van linkbuilding? Kijk dan eens op DoubleSmart.nl/linkbuilding-uitbesteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *